Община Пловдив не обжалва решението на Окръжния съд в Пловдив от

...
Община Пловдив не обжалва решението на Окръжния съд в Пловдив от
Коментари Харесай

Община Пловдив не обжалва решението на Окръжния съд за Пловдивския панаир

Община Пловдив не обжалва решението на Окръжния съд в Пловдив от 4 април, с което магистратите взеха решение, че вписването на акциите на Община Варна от Международен панаир - Пловдив в капитала на " Пълдин Туринвест " АД е законосъобразно. Това заяви Величко Родопски, зам.-кмет на Община Пловдив по " Финанси и икономически действия ".

На Общото заседание на сдружението, извършено на 9 януари тази година , представителят на Община Пловдив Ясен Михайлов гласоподава " за " апорта на акциите, само че в това време е изразил мнение и мнение, че общината не дава единодушие за увеличение на капитала и се възползва от блокиращата си квота. Община Пловдив внесе иск в съда, с който твърдеше, че заради това несъгласие решенията са незаконосъобразни и изиска анулацията им.

" Има решение на Общински съвет-Пловдив да се утвърди вписването , а ние би трябвало да се съобразяваме с него. Съдът също реши, че вписването е законно ", разяснява Родопски.

По думите му действително общината няма акции в Панаира, а в сдружението - 25 %. Това, че страната е дала тези 29 % на Община Варна, а тя на частна компания, е неточност на страната и ние няма по какъв начин да влияем ", уточни Родопски и добави, че в тази ситуация страната би трябвало да вземе отношение по този проблем. Зам.-кметът напомни, че за 20 години администрацията не е получила и един лев дял от сдружението.

През 2006 година Община Пловдив е имала 75 на 100 от дяловете на сдружението , през 2007 година те стават на 61, а през 2010 година - 25 %. След вписването на варненските акции от панаира делът на общината пада на 22,9 на 100. Нямаме ли над 34 % или една трета, не можем да участваме във вземането на решения, добави Родопски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР